Scurtă prezentare

Salut,

Numele meu este Claudiu Pavlov şi te invit să păşim împreună pe culmile blogosferei, împărtăşind câte ceva din domeniile de interes comun.

Una din tematicile blogului va fi pasiunea pentru CĂLĂTORIE. Aici ne vom (re)descoperi setea de cunoaştere, de explorare, de cercetare si de... relaxare. Următoarea secţiune va fi dedicată pasionaţilor de FOTOGRAFIE. Vom învăţa să facem diverse tipuri de poze în diferite locuri şi momente ale zilei, să scoatem în evidenţă ceea ce dorim să exprimăm şi să le edităm, dacă e cazul. La domeniul MUZICĂ vom tranzita între rock-ul alternativ şi muzica electronică, prezentând diferiţi artişti cu date despre albumele, sigle-urile şi concertele lor. Prin DIVERTISMENT inţeleg bancuri, poze şi clipuri haioase. La rubrica SOCIAL vom cunoaşte oameni, întâmplări, fapte şi idei care revoluţionează lumea în care trăim. La domeniul ECO vom învăţa cum să protejăm mediul înconjurător, cum să scăpăm de datorii şi să facem economii, fără compromisuri prea mari. Fie că e vorba de cele mai noi jucării ale lui James Bond, sau pur şi simplu ultimele apariţii în materie de telefoane, monitoare, televizoare, aparate foto, video, audio... la secţiunea GADGETURI voi prezenta pe inţelesul tuturor, modul in care ele influenţează calitatea vieţii noastre.

Să ai parte!




24 aprilie 2011

Noul Nikon D5100 - pentru cei creativi




Pentru că în România un aparat de fotografiat profesionial a ajuns să fie sinonim cu Nikon, astăzi voi prezenta proaspăt lansatului Nikon D5100. Acesta este urmaşul lui D5000 pe care am avut ocazia să-l testez vara trecută timp de 10 zile, dar nu m-a mulţumit şi mi-am luat Pentax K-x. Avantajul Nikon-ului D5000 e că are un ecran rabatabil, că poţi selecta din viewfinder punctele de focalizare şi... renumele. La fel ca şi Pentaxul K-x, acest Nikon face poze foarte reuşite, filmează HD la 24 fps şi are 11 puncte de focalizare. Doar că la Pentax găsim mai multe posibilităţi de post-procesare, face şi poze HDR, nu se supraîncălzeşte atât de uşor, reuşind să filmeze cât îl ţine bateria/cardul. La Nikon D5000 am păţit şi am citit că au păţit şi alţii ca în timp ce filmau circa trei minute, aparatul s-a supraîncălzit şi s-a stins brusc. 


Acum, ca să-şi spele "păcatele", cei de la Nikon au luat seamă şi au îmbunătăţit tot ce se putea îmbunătăţi. Astfel ca: în loc de 12.3 megapixeli, D5100 are 16.2 megapixeli, în loc de un ecran rabatabil de 2.7" cu 230 000 de puncte, care se deschide în jos, acum e unul tot rabatabil dar de 3" cu 920 000 de puncte şi se deschide spre lateral, fiind mai uşor de folosit chiar şi pe stativ la autoportrete. Deasemenea, Nikon a introdus pe acest model o setare unică pentru efecte speciale şi multe alte opţiuni printre care şi posibilitatea de a face poze HDR. Aparatul filmează acum nu doar HD la 24 fps, ci şi full HD la 30 fps. Parcă asta nu ar fi fost destul, au mai introdus posibilitatea conectării unui microfon extern... stereo.


Odată achiziţionat, îţi rămâne doar să dai frâu liber imaginaţiei.

Să ai parte!

Un comentariu:

  1. Eu il am pe 5000 si e bebele meu drag si scump :X L-am visat de vreo 2 ani. Acum imi mai trebuie doar timp sa il cunosc... D5100 arata intr-adevar mai bine, dar sunt curioasa cat va fi pretul de pornire. Oricum, Nikon nu e doar un nume :P Nikon e profi. Si Sony merge :)

    RăspundețiȘtergere